Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ




Όπως είχαμε ενημερώσει τους δημότες Αμυνταίου στις αρχές Ιανουαρίου ο  Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο, κο Νίκο Παπαχρήστου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη και τους δύο Υπαρχηγούς ΓΕΣ, Αντιστρατήγους Παναγιώτη Τσολακίδη και Δημήτριο Λυμπέρη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση και προτροπή του Βουλευτή Φλώρινας, κου Γιώργου Λιάνη, συμφωνήθηκε μία σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο ήταν η ενίσχυση του στρατοπέδου Αμυνταίου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:
The Fighter

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2: 17.30 & 20.30 & 23.00
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/2: 19.30 & 22.30
ΤΡΙΤΗ 15/2: 21.00

...ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, εφ. ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 31/1/2011


...ΠΕΡΙΣΚΟΠΤΙΚΑ, εφ.ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 31/1/2011


Η ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ, εφ. ΗΧΩ 9/2/2011


ΗΧΩΒΟΛΕΣ,εφ. ΗΧΩ 9/2/2011


ΤΕΤΑΡΤΗ 9/2/2011, ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ




Χθες, Τετάρτη 9/2 ήταν στην Φλώρινα Ημέρα διαμαρτυρίας για την διακοπή των δρομολογίων του σιδηροδρόμου Φλώρινα-Θεσσαλονίκη.
Το πρωί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και της Κίνησης Φίλων του Τρένου Φλώρινας έγινε συμβολικά αποκλεισμός της ΔΟΥ Φλώρινας για μερικές ώρες και ακολούθησε επίσκεψη-κατάληψη στην ΕΡΤ Φλώρινας. 

Η Δ.Α.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ... ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ




Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν εργαζόμενο αδιάφορο.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη είναι έντονα προβληματισμένοι με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώνεται από τα συνεχόμενα χτυπήματα, την ώρα που είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.    
Η ΝΕΑ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε μιλήσει από καιρό.

Ξινονερίτικο Καρναβάλι






Ο προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού- Νερού διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΙΝΟΥ-ΝΕΡΟΥ. Η  έναρξη των εκδηλώσεων του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ακολουθεί ξέφρενο γλέντι  την ημέρα της τσικνοπέμπτης στις 24/02 στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού και η γιορτή συνεχίζεται με ένα τετραήμερο καρναβαλικό ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού στις 3/4/5 Μαρτίου. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έρχεται την Κυριακή στις 6 Μαρτίου με την παρέλαση Αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κλείσουν  την Καθαρή Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού στην πανέμορφη τοποθεσία «Πεύκα», ένα περίπου χιλιόμετρο από το χωριό.Φέτος συμπληρώνονται 34 χρόνια από την έναρξη του Ξινονερίτικου Καρναβαλιού και με την πάροδο των ετών οι αποκριάτικες εκδηλώσεις  διαμορφώθηκαν σταδιακά σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται το μοναδικό αυτό Καρναβάλι για να διασκεδάσει και να απολαύσει τις πρωτότυπες εμπνεύσεις των καρναβαλιστών, την φιλοξενία των κατοίκων, το ξακουστό ανθρακούχο Νερό και τα υπέροχα κρασιά της περιοχής.



           

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ