Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Εκπαιδεύοντας τους νέους... στην Πρέσπα


Από τις 6 έως τις 13 Μαΐου πραγματοποιείται Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Νέους Εθελοντές στο Λαιμό Πρεσπών.

Η ΔΑΠ καταγγέλλει την κατάργηση των Τ.Ε.Ι. Φλώρινας


Χθες, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ακόμα και μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τη μεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει εμμέσως την λειτουργία 24 τμημάτων ΤΕΙ, αφού με την περικοπή εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα, επί της ουσίας, τα οδηγεί σταδιακά σε.... αναγκαστικό λουκέτο.

Σ.Κωνσταντινίδης:"Με λαϊκισμούς και δημαγωγίες δε χαράσσεται πολιτική"


Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απάντηση των φοιτητών Καλών Τεχνών σε δημοσιεύματα


Προς
την Εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής
Σας αποστέλλουμε αυτό το e-mail με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας Έθνος της Κυριακής στις 08/05/11 και υπ' αριθμόν φύλλου 1491 σ.σ. 42-43 με τίτλο “Δέκα πανεπιστήμια απορροφώνται 150 τμήματα κλείνουν“ της κ. Βίβιαν Μπενέκου. Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται η εξής ανακρίβεια :

Ανησυχία για το μέλλον του Πανεπιστημίου



Η Γενική Συνέλευση των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αφού συζήτησε την παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία των μελών ΔΕΠ για το μέλλον του Πανεπιστημίου και την αυτοδυναμία

O Μ.Σουλιώτης απαντά στον Ι.Μανωλόπουλο


Σε απάντηση όσων με διαλαμβάνουν στο απολογιστικό κείμενο της απερχόμενης Π.Δ.Ε./ΠΔΜ που μας κοινοποίησε ο ΕΣΔΕΠ, έχω να διευκρινίσω τα ακόλουθα: 
1. Το επίμαχο δημοσίευμά μου στα "ΝΕΑ" και ενυπόγραφο είταν και χωρίς περιστροφές επέκρινε τον χρόνιο αποκλεισμό των μελών ΔΕΠ του ΠΔΜ από την σύνθεση της Π.Δ.Ε.

Άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις


Στη... μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται από νωρίς σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Ξεκινούν με την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα «κλείσουν» στις 25 Μαϊου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. 

Γ.Δακής:"Η Κυβέρνηση στερείται Περιφερειακής Πολιτικής"



Ειδική, αρνητική, μεταχείριση επεφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Η Ν.ΠΑΣΟΚ....για την κοινωνική ευαισθησία του Ι.Βοσκόπουλου


Την προηγούμενη βδομάδα, ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος (και χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου), πήρε την απόφαση (με τρόπο που μας θυμίζει άλλες εποχές και νοοτροπίες) για την μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Πρόνοιας από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας), στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κ. Κλεινών. 

Εν αναμονή του θανατηφόρου χτυπήματος



Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την καθημερινότητα του Φλωρινιώτη. Αφού χάθηκαν άπειρες ευκαιρίες κατά το πρόσφατο παρελθόν (την ώρα που οι άλλοι συνδέονταν με την Εγνατία και δημιουργούσαν υποδομές - ανάπτυξης τότε, συντήρησης σήμερα - εμείς βαράγαμε παλαμάκια σε συναυλίες), ήρθε το σήμερα να φανερώσει τη γύμνια και τις ελάχιστες δυνατότητες αντίδρασης αυτού του τόπου.