Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ


Παράνομη κρίθηκε η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η σημερινή απόφαση αφορά τη σχετική προσφυγή οργανώσεων και 

Ενημέρωση για τις σεισμικές δονήσεις στη Φλώρινα


Τον συμπατριώτη μας καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρο Τσάπανο δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Φλώρινας.

Τουριστικά τρένα σφυρίζουν και...αποκαλύπτουν τις ομορφιές της Μακεδονίας


Στο φυλάκιο που ο Στρατής  Μυριβήλης υπηρέτησε τη στρατιωτική  του θητεία όπως γράφει στο βιβλίο του πολέμου «Η ζωή εν τάφω»,  εκεί που ο αείμνηστος Θόδωρος  Αγγελόπουλος αιχμαλωτίστηκε από το φυσικό κάλλος και… αναγκάστηκε να γυρίσει τρεις ταινίες, στα υγρολίβαδα που

Τσίρι Βάρβαρα στο Αμύνταιο (Φωτορεπορτάζ)

Eπέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας


Ερώτηση για την "επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας" κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, 35 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Γερμανίδης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Το ΕΚΦ προς τους εργαζόμενους του ΚΟΧ 5.304/2012


Σας γνωρίζουμε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας, μας διαβεβαίωσαν ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας των ωφελουμένων του προγράμματος ΚΟΧ 5.304/2012, ελέγχονται από τον υπόλογο διαχειριστή του Υπουργείου Εργασίας και υπάρχει εντολή από την αρμόδια Γενική 

Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

Χθες το πρωί αρκετοί από τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας συγκεντρωθήκαμε στον κύκλο, στην είσοδο της πόλης και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε μία συζήτηση με τον πρόεδρο και τον 

Μνήμες & Μελωδίες

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια της φετινής επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας απ' τον τουρκικό ζυγό, σας προσκαλεί στην παράλληλη εκδήλωση:
Έκθεση ζωγραφικής απ' τον εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη και
Ρεσιτάλ πιάνου απ' τον διακεκριμένο πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνου,
με κοινό τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ & ΜΕΛΩΔΙΕΣ",

Παιδιά με σπάνιες παθήσεις στην εκπαίδευση - Αναφορά στο σύνδρομο Rett

Χάλκινες διακρίσεις για τον Α.Σ. "Παγκράτιον"

Επέστρεψαν οι αθλητές του Α.Σ ‘’ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ’’ από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε Εγχρώμων και μαύρων Ζωνών. Στις βαλίτσες τους οι τρεις “μικροί” αθλητές του συλλόγου είχαν τρία χάλκινα μετάλλια. Ο 

Εκκλησιασμός 1ου ΕΠΑ.Λ Αμυνταίου


Ο Σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Αμυνταίου σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 3/12/2012 και ώρα 10:00 π.μ, μετά από πρόταση του Συμβουλίου της μαθητικής Κοινότητας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ: 

Παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα» στη Θεσσαλονίκη



Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912-2012, Χρονικό ενός αιώνα» του δημοσιογράφου Γιώργου Στ. Περιβολάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. (Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο Κ.Π.Ε. Μελίτης


Στις 30 Νοεμβρίου 2012 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τις εκπαιδευτικούς Αρμένη Βικτωρία και Κασαπίδου Ευστρατία με τις ΣΤ & Ε΄ τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του 

Ο Β.Ιωαννίδης για την Ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας (video)

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου στις 1ο π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: