Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κοινή ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και των Δυνάμεων της ΔΑΣ Δήμου Φλώρινας για τη δήθεν αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δήμο Φλώρινας

Για δεύτερη φορά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας αρνήθηκε να δεχτεί το αίτημα του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, επιβεβαιώνοντας με έναν ακόμη τρόπο το ρόλο της Τοπικής
Διοίκησης ως γρανάζι του κράτους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ακόμα και η απόφαση που είχε ληφθεί για έκδοση ψηφίσματος έμεινε στα χαρτιά.
Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων έχουν εκδώσει αποφάσεις για τη μη εφαρμογή του νόμου. Στο Δήμο Φλώρινας, όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά τα φύλλα αξιολόγησης ήδη εστάλησαν στους εργαζομένους με πίεση να επιστραφούν συμπληρωμένα άμεσα.
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των εργαζομένων που σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται άφησε μόνους τους εργαζόμενους, χωρίς την καμία προσπάθεια να οργανωθεί η παραμικρή αντίσταση. Μόνο μετά από πιέσεις εργαζομένων και πολύ αργά, έβγαλε ανακοίνωση να παραδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης στο Σύλλογο, όταν όμως πολλοί εκ των υπαλλήλων τα είχαν ήδη παραδώσει στην αρμόδια Διεύθυνση.
Από την πρώτη μέρα τονίσαμε ότι  απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” κι απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Θεωρούμε απαράδεκτο το τσουβάλιασμα των υπαλλήλων σε άριστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση τα κριτήρια που θα βάζει η κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης. Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού.
Συνδέεται με το νέο μισθολόγιο, τις μειώσεις μισθών, την καθυπόταξη και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τις απολύσεις, τον επανέλεγχο των συμβασιούχων, που έγιναν αορίστου χρόνου, το νέο μηχανισμό κινητικότητας (εσωτερική αγορά εργασίας), το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών διοίκησης, το πειθαρχικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, να τις οδηγήσουν στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών για να θησαυρίζουν από το χαράτσωμα του λαού.
Δεν χωράει καμιά ολιγωρία στην οργάνωση του αγώνα, όσο μακρύς και δύσκολος κι αν χρειαστεί να είναι, ώστε να απορριφθεί, να καταργηθεί στην πράξη στους δήμους και τον δημόσιο τομέα ο νόμος για τη λεγόμενη «αξιολόγηση».
Η απόκρουση αυτού του αντεργατικού νόμου, και πολύ περισσότερο η ανατροπή της
αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, προϋποθέτει γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης, ενότητα στη βάση των εργαζομένων, συμμαχία των εργαζομένων δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και όλων αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς και την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Οργανωνόμαστε με συλλογικές αποφάσεις, μπλοκάρουμε την εφαρμογή της «αξιολόγησης», δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα «αυτοαξιολόγησης» όταν δοθούν.
Οι συνάδελφοι προϊστάμενοι και διευθυντές έχουν μόνο μια επιλογή, να
συμμετέχουν στον αγώνα, να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της «αξιολόγησης»,
να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, να μην συμμετέχουν στη διαδικασία
απολύσεων και κατάργησης υπηρεσιών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαία η ανάδειξη δυνάμεων του ταξικού κινήματος σε κάθε θέση. Γι’ αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δυνάμεις της ΔΑΣ στο Δήμο Φλώρινας καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη μεμονωμένη υποψήφια που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αθηνά Χαραλαμπίδου.

1 σχόλιο:

  1. Αθηνά Χαραλαμπίδου. Είσαι καταρτισμένη σχετικά με τα εργατικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, είσαι ικανή, έντιμη και δραστήρια, αλλά δε βλέπω να έχεις καμία τύχη εκλογικά, γιατί ανήκεις σε κομματικό συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο σε καπελώνει. Αν κατεβείς στις εκλογές ως ανεξάρτητη υποψήφια, οι πιθανότητες εκλογής σου θα είναι πολύ περισσότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή