Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Kάθε μέρα που περνά στη μαρτυρική Γάζα, διευρύνεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού. Το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού στρατού εκτελεί τα συμβόλαια των πολυεθνικών που θέλουν να κρατάνε στον έλεγχό τους τούς δρόμους της ενέργειας, τις αγορές, και που παίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια στο διεθνή ανταγωνισμό τους πάνω στο αίμα των λαών.
Κανένας εργάτης και καμία εργάτρια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η σφαγή στην Παλαιστίνη γίνεται για τα κέρδη των
μονοπωλίων, όπως για τα ίδια κέρδη τσακίζονται δικαιώματα, παίρνονται πίσω κατακτήσεις, αλλά και ετοιμάζονται και νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας. Αυτό που μας ενώνει με τον παλαιστινιακό λαό είναι ότι έχουμε τον ίδιο εχθρό: τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, αλλά και τις διεθνείς οργανώσεις τους όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
H ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, καθώς όπως κυνικά ομολογούν κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι να ευνοηθούν τα ελληνικά μονοπώλια από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Επικίνδυνα παιχνίδια, όμως, παίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση, που από τη μια καταδικάζει φραστικά, αλλά από την άλλη δεν αρνείται την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, για τους ίδιους λόγους.
Tο εργατικό κίνημα της χώρας μας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στο αποτρόπαιο έγκλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη, με τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από τα στρατεύματα του Ισραήλ.
Κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος, πρέπει με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, να καταδικάσουν τις επιθέσεις, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ.
                                                                             Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας
                                                                                       Μέλος ΟΓΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου