Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΕΕΤ για τη διάβαση του Μεσονησίου

Προς: Κεντρικά ΤραινΟσε Εδέσσης
Ως φοιτητικός Σύλλογος του ΤΕΕΤ Φλώρινας σας αποστέλλουμε αυτό το κείμενο, για το ζήτημα της αφύλακτης διάβασης του Μεσονησίου.
Ζητούμε από τον ΤραινΟσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα της αφύλαχτης διάβασης, είτε με κάποιο προειδοποιητικό φανάρι, είτε με μπάρες.
Η απάντηση του ΤραινΟσε -μετά από επικοινωνία, ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, δεν μας καλύπτει στο ελάχιστο. Το ακριτικό χωριό του Μεσονησίου φιλοξενεί δυο εργαστήρια του
τμήματος. Το εργαστήριο γλυπτικής και ένα εργαστήριο ζωγραφικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν δεκάδες φορτωμένα αυτοκίνητα (φοιτητών και δασκάλων) που πηγαίνουν και επιστρέφουν στη Φλώρινα ιδιαίτερα βραδινές ώρες.
Το ζήτημα δεν θα έπρεπε να αγγίζει μόνο το φοιτητικό σώμα. Είναι ζήτημα όλης της περιοχής, καθότι υπάρχουν κι άλλες αφύλαχτες διαβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Κάνουμε  αυτή την κίνηση ως Φοιτητικός Σύλλογος -ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη διάβαση, γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους φοιτητές μας. Διεκδικούμε ασφαλείς και φτηνές μετακινήσεις για όλους, ιδιαίτερα τον φοιτητικό κόσμο που ζει και μετακινείται με το τραίνο, αλλά και υποδομές κατάλληλες να μεταφέρουν τους επιβάτες, και να εγγυώνται  για την ασφάλεια των οδηγών, χωρίς αυτό να επιβαρύνει την τοπική κοινότητα με έξοδα εγκαταστάσεων ή να σημαίνει αύξηση των εισιτηρίων.
Ήδη έχει υπάρξει ατύχημα στην συγκεκριμένη διάβαση.
Να μην θρηνήσουμε θύματα στο βωμό της εγκατάλειψης και της εξοικονόμησης πόρων.
Ασφαλείς και φτηνές μετακινήσεις για όλες τις περιοχές -ακριτικές και μη.
Η μειωμένη χρήση μιας γραμμής να μην γίνεται λόγος για την εγκατάλειψη της, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας ή την κατάργησή της.
Ο ΤραινΟσε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ασφάλεια της διάβασης, είτε με φανάρι, είτε με μπάρα, όπως και τη διασφάλιση της συνεχούς και πλήρης λειτουργίας της.
Η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλα τα τοπικά μέσα.
Για τον ΤραινΟσε
Ο ΦΣ του ΤΕΕΤ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευπραξία Μπαντάζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου