Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Βήμα Πρόκρισης για τα Κορίτσια του Αμύντα, 28-21 τη Χολόν

Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα, για τα δεδομένα της Ελληνικής χειροσφαίρισης, που δημιούργησαν περισσότεροι από 1000 φίλοι του αθλήματος, ο Αμύντας επιβλήθηκε 28-21 της Χολόν, στην παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και έκανε
αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στη φάση των ‘’16΄΄ του Τσάλεντς Καπ. Ο επαναληπτικός αγώνας με την ομάδα του Ισραήλ, έχει οριστεί για την Κυριακή 23/11 στις 19:00 και πάλι στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
Το συγκρότημα του Νίκου Γιώσκου, εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες που εμφάνισε η Χολόν, μετά τα πρώτο τέταρτο του αγώνα και με ηγέτιδα την Τσιοπάνου, που ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 13τερματα , έφτασε στη νίκη με 28-21, που του δίνει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον Αμύντα, η Χολόν προηγήθηκε με διαφορά 2τερμάτων (4-6) στο 12λεπτό, στηριζόμενη στην προωθημένη 6-0 άμυνα, που  περιόρισε τη δράση των περιφερειακών του Αμύντα και στις επιτυχείς διεισδύσεις των βραχύσωμων παικτριών της, στην εστία της Κόρρα.
Μετά το αρχικό μούδιασμα, ο Αμύντας βρήκε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά ισοφάρισε σε 6-6 στο 18λεπτό και στη συνέχεια με ένα επιθετικό σόλο της Ρουμάνας περιφερειακής, πέτυχε επι μέρους σκόρ 3-1 και πήρε κεφάλι 2 τερμάτων (9-7) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, δημιουργώντας πανδαιμόνιο και κλίμα ενθουσιασμού στις εξέδρες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη βοήθησε τις γηπεδούχες να αναθαρρήσουν και να ολοκληρώσουν το πρώτο μισάωρο του αγώνα με προβάδισμα 3τερμάτων 13-10.
Στην επανάληψη, παρά την υποχρεωτική αντικατάσταση, της Κόρρα απο την Ταιρίδου κάτω από τα δοκάρια, λόγω τραυματισμού, ο Αμύντας δυνάμωσε περαιτέρω την αμυντική του λειτουργία και παίρνοντας το κάτι παραπάνω από τις παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, έχτισε μια διαφορά 6τερμάτων 21-15 στο 40λεπτο.
Οι Ισραηλινές, απογοητευμένες από την τροπή που είχε λάβει το παιχνίδι, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και παρά τις φιλότιμές προσπάθειες των Μπέρκμαν (7γκ)   Βίρκατ (6γκ) και Αμίνοφ (2γκ), δεν κατόρθωσαν ποτέ να επιστέψουν στο παιχνίδι.
Ο Αμύντας είχε την ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του, αλλά στάθηκε άτυχος στην τελική προσπάθεια και έτσι η διαφορά διαμορφώθηκε στο +7 (28-21). Ο κόσμος με την σειρα του, καταχειροκρότησε τις παίκτριες τόσο για τη νίκη τους, όσο και για την εικόνα που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο και ανανέωσαν το ραντεβού τους, για το Βράδυ της Κυριακής.
Διαιτητές: Μανέα - Ιλιέσκου (Ρουμανία)
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα, Μπαντή, Γεωργιάδου, Καλοϊδη 2, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 13, Σμαρδέλη 2, Ταϊρίδου, Χατζή, Γάτσιου 1, Βαφειάδου 4, Καλογήρου, Στρατάκη 6.
Δίλεπτες Αποβολές: 2       Πέναλτι: 1/2
ΧΟΛΟΝ (Μαρία Φρίντμαν): Αμπράμοβιτς, Λέβι 1, Κοέν, Μπεν-Ζικρί, Αμινόφ 2, Μπρικ, Σεγκάλ 1, Κατσίρ, Ροζενστάιν, Μπέργκμαν 7, Μπεν Γιακόβ 1, Μούσα 2, Μπεν Σοσάν 1, Βικράτ 6.
Δίλεπτες Αποβολές: 2 Πέναλτι: 5/6

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού , ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου