Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τσομπανόσκυλα στο 6χλμ Φλωρίνης - Βίγλα Πισοδερίου

Γράφει ο Λάζος ο Βουνίσιος
Στο έκτο χιλιόμετρο του δρόμου Φλωρίνης -Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλα Πισοδερίου και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων ( κάτω απο το εξοχικό ξενοδοχείο ) μετά ακριβώς απο 6 μήνες και πάλι κάποιοι ασυνείδητοι παράτησαν 3 νεογέννητα κουταβάκια τσομπανόσκυλα .
Στο εκκλησάκι υπήρχαν δύο λευκά σκυλιά τα οποία τα φροντίζουν και τα προσέχουν .  Το
ένα το αρσενικό ( βλ φώτο)  είχε σπασμένο το αριστερό ποδαράκι του απο τροχαίο ατύχημα πρό μηνών το οποίο όπως βλεπετε στην φωτογραφία έχει κολλήσει στραβά και βαδίζει με πολύ δυσκολία . Το άλλο το θυληκό ( βλ φώτο - αυτό που τρώει ) θηλάζει 3 νεογέννητα πανέμορφα κουταβάκια τσομπανόσκυλα που άφησε κάποιος ασυνείδητος για πολλοστή φορά στο σημείο .  Τελευταία φορά που πήγα να τα ταίσω το θηλυκό που θηλάζει τα νεογέννητα τσομπανόσκυλα , οχι μόνο έφαγε την τροφή που του πήγα , αλλα θα έτρωγε και την ....νάυλον σακούλα απο την πείνα του .Τα μικρά είναι κρυμμένα μέσα σε θάμνους και κάτω απο ένα παγκάκι στην κάτω πλευρά απο το εικονοστάσι της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού .Εκεί δηλαδή που ανάβουνε οι διερχόμενοι ταξιωτες τα κεριά.
 Επειδή αυτή την στιγμή οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι κάτω απο τού μηδενός  βαθμου Κελσίου , επικρατεί παγετός , αναμένεται πολύ κρύος χειμώνας όποιος φιλόζωος η κτηνοτρόφος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει στο 6οχλμ Φλωρίνης -Βίγλας Πισοδερίου Φλωρίνης να τα υιοθετήσει προκειμένου να μήν πεθάνουν μέσα στο κρύο , στην ασιτία και την παγωνιά η περάσει κανένα άγριο ζώο και τα κατασπαράξει.



2 σχόλια:

  1. Ωδή στον συγγραφέα αυτού του άρθρου, που είχε την μεγαλοψυχία να ενημερώσει για τα σκυλάκια που βρίσκονται στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων , απέναντι από το "έξοχο" και όχι εξοχικό, ξενοδοχείο Veltsi. Λιγόψυχη αναφόρα, ως προς αυτό το σημείο, με αποχρώσεις έντονου υπαρκτού συναισθηματισμού ως προς τα αδέσποτα. Όμως, ως άνθρωποι, ας προσπεράσουμε τις μικροπρέπειες και ας βοηθη΄σουμε πραγματικά τα ζωάκια, γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φιλόζωοι και μερικοί τα κλωτσάνε προκειμένου να πιουν νερό η να ξαποστάσουν. Και δεν φταίνε σε τίποτα τα ζωάκια, ούτε όμωσ και οι άνθρωποι, θα περάσουν αιώνες μέχρι να φτάσει ο άνθρωπος στο σημείο να μην ενοχλέιται από ο,τι δεν τον ενοχλει΄και να θαυμάζει, ότι δεν του μοιάζει. Ας κοιτάμε μπροστά και ας χαρίζουμε κατανόηση, σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή