Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

10η αγωνιστική Β ΕΚΑΣΔΥΜ

Αλλη μια νικη-θριλερ σε ακομα ενα εκτος εδρας αγωνα πηρε ο Αμυντας,αυτην την φορα στο καταμεστο ΔΑΚ Σερβιων απεναντι στην Αναγεννηση στην παραταση με 54-58.
Παιζοντας το 3ο εκτος εδρας αγωνα στις 4 τελευταιες αγωνιστικες , με σημαντικες απουσιες για αλλη μια
φορα αφου απουσιαζαν Αδαμου,Ιωαννιδης και Φωστηροπουλος, απεναντι σε μια πολυ καλη ομαδα που εδινε το πρωτο αγωνα στην καινουργια της εδρα και με την συμπαρασταση πολλων οπαδων της που δημιουργησαν μια πρωτογνωρη ατμοσφαιρα,ο Αμυντας καταφερε να κανει μια σημαντικοτατη νικη,με την ψυχραιμια των παικτων του στο τελος ,αλλα και την εμπειρια του προπονητη της ομαδας Διονυση Δελεγκου να παιζουν καθοριστικο ρολο.
Η πρωτη περιοδος ξεκινησε ιδανικα για την ομαδα της Αναγεννησης.Με την συμπαρασταση του κοσμου της αλλα και τον Αμυντα να εχει ξεχαστει στα αποδυτηρια στην πρωτη περιοδο για αλλη μια αγωνιστικη,ειχε τον απολυτο ελεγχο του αγωνα με την διαφορα να φτανει μεχρι και το +15 με  18-3 !! Ενα σερι για τον Αμυντα στο τελος της περιοδου μαζεψε την διαφορα στο -9 και εκλεισε την πρωτη περιοδο με σκορ 19-10
Στο 2ο δεκαλεπτο ο Αμυντας προσπαθησε  να μπει δυνατα να μαζεψει την διαφορα και να περιορισει την επιθεση της Αναγγενησης που χτυπουσε κυριως μεσα απο την ρακετα.Παροτι επιθετικα παρεμενε αστοχος οι συνεχεις αλλαγες τακτικης στην αμυνα και η διαθεση να πιεσει τους αντιπαλους εφερε καρπους με την ομαδα μας να κλεινει την διαφορα και να πηγαινει στα αποδυτηρια στο -5 με 32-27.
Το 2ο ημιχρονο ξεκινησε με τον Αμυντα να στηριζετε στην αμυνα του,πραγμα που εφερε αποτελεσμα,καθως καταφερε να εγκλοβισει την Αναγεννηση και να την κρατησει στους 8 ποντους,και βρισκοντας λυσεις επιθετικα με μακρινα σουτ προσπερασε για πρωτη φορα στο παιχινιδ στο τελος της 3ης περιοδου με 40-41.
Η 4η περιοδος εξελιχθηκε σε πραγματικο θριλερ,με τις αμυνες να παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο και τις 2 ομαδες νευρικες στην επιθεση με το παιχνιδι να πηγαινει ποντο-ποντο.Ο Αμυντας καταφερε να παρει ενα προβαδισμα 4 ποντων με 42-46 3 λεπτα πριν το τελος,αλλα οι γηπεδοχοι με τον κοσμο στο πλευρο τους να τους δινει ωθηση ανετρεψαν το σκορ και πηραν κεφαλι 4 ποντων με 51-47 περιπου 2 λετπτα πριν το τελος . Εκει ο Τσιγλης ομως με 2 μεγαλα σουτ και 2 αμυντικα ριμπαουντ εφερε το παιχνιδι στα ισα,και με τον Βοζινιδη να παιρνει μεγαλο επιθετικο ριμπαουντ στην συνεχεια,αφησε 13 δευτερα να απομενουν,και με  την μπαλα στα χερια του Αμυντα για το τελευταιο σουτ.Ο Σιδηροπουλος ανελαβε την τελευταια επιθεση,το 3ποντο ομως που επιχειρησε δεν βρηκε στοχο με την μπαλα να μπανει κ να βγαινει απο το καλαθι και το παιχνιδι να οδηγειτε σε παραταση.
Στην παραταση πλεον και με τις ομαδες κουρασμενες,το παιχνιδι θα το επαιρνε ο πιο ψυχραιμος,και αυτος ηταν ο Αμυντας.Ο Τσιγλης με 1/2 βολες εβαλε μπροστα την ομαδας μας πριν απαντησει με 2ποντο η Αναγεννηση για το 53-52 που ηταν και το τελευταιο προβαδισμα της στον αγωνα.Απο εκεινο το σημειο και μετα ο Σιδηροπουλος πηρε την κατασταση στα χερια του,και οντας ψυχραιμος απο την γραμμη των βολων με 6/6 κλειδωσε μια σπουδαια νικη σε μια πολυ δυσκολη εδρα για τον Αμυντα,που παρεμεινε στην κορυφη της βαθμολογιας μετα απο 10 αγωνιστικες με ρεκορ 9-1 .
Συγχαρητηρια σε ολη την ομαδα και στον προπονητη για μια πολυ δυσκολη νικη σε μια εδρα που θα αποτελεσει μεγαλο εμποδιο για οποιονδηποτε αντιπαλο.
Ο Αμυντας ευχαριστει την Αναγεννηση για την φιλοξενια και της ευχεται καλη συνεχεια στο πρωταθλημα.
Επομενος αγωνας για τον Αμυντα με τον Μεγα Αλεξανδρο Κοζανης στο ΔΑΚ Φλωρινας στο ντερμπι κορυφης του πρωταθληματος.
Τα Δεκαλεπτα. : 19-10 , 13-17 , 8-14 , 11-10 Παραταση : 3-7
Αμυντας Σκοπιας (Δελεγκος Δ.) Σιδηροπουλος 16 , Παπαχρηστος 10 , Ζεγας 6 , Τσιγλης 11 , Πινοπουλος 6 , Μπιδικουδης 4 , Δημητριου 2 , Βοζινιδης 2 , Χλωρος , Θεοφανιδης , Τσουμιτας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου