Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για το σχέδιο δράσης τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Φλώρινας

 Μετά την Καστοριά και τα Γρεβενά ήταν η σειρά της Φλώρινας για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 24 Μαρτίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της
τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 
 Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος είπε τα εξής: «Η Εταιρεία Τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, βρίσκεται σήμερα εδώ με στόχο να καταγράψει τα προβλήματα και τις προτάσεις που αφορούν την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Π.Ε. Φλώρινας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είναι σήμερα μαζί μας όλο το προεδρείο. Αυτή η νέα φιλοσοφία σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία είναι απόλυτα συμβατή και με τη δική μας αντίληψη. Θα πρέπει λοιπόν κατά αυτόν τον τρόπο να στοχεύσουμε και να εργαστούμε όλοι μαζί για την καλύτερη προβολή και την ανάπτυξη του τόπου μας. Το τελευταίο διάστημα η Π.Ε. Φλώρινας έχει αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες πάνω σε πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας και πιστεύουμε ότι η συμβολή των συμπολιτών μας σε αυτήν τη διαδικασία θα μας βοηθήσει ώστε να αναπτύξουμε τις σωστές δράσεις για το καλό της περιοχής. Καλωσορίζω το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και ευελπιστώ ότι μέσα από τον διάλογο που θα αναπτύξουμε θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.».
 Από την πλευρά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Παύλος Τσότσος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παναγιώτης Κώττας, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Θόδωρος Χαρτοματζίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Εταιρείας κ. Κώστας Γέρου, επεσήμαναν ότι είναι αναγκαία η καταγραφή των προτάσεων σε τοπικό επίπεδο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνει ο καλύτερος προγραμματισμός για τον τουρισμό στο σύνολο της Περιφέρειας.
 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ.  Άρης Αριστείδου και Ακριτίδης Ευάγγελος καθώς και εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των συλλόγων που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη, οι οποίοι και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου