Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Παράσταση Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Το Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας παρουσίασε την παράστασή του, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του  Φ.Σ.Φ  «Αριστοτέλης».
Τα 80 μέλη του Χοροθεάτρου και η ομάδα χορού του  1ου Γυμνασίου  παρουσίασαν 19 χορογραφίες που
επιμελήθηκαν οι:  Βιβή  Κοσκοσά, Φανή Βράντση και Μαρία Γέρου.

Ομιλία Βιβής Κοσκοσά 

Αγαπητοί φίλοι 
Άλλη μια παράσταση του χοροθεάτρου πραγματοποιούμε σήμερα μετά από προετοιμασία πολλών μηνών. Συνεργαστήκαμε 100 άτομα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ξέρετε,  όταν ο άνθρωπος ανοίγει τα φτερά του για ν’ ακουμπήσει σε άλλους, τότε τα φτερά του μεγαλώνουν και αγγίζουν πλατύτερους ορίζοντες.
Έτσι, θα δείτε σήμερα μια συλλογική δουλειά. Και  όπως σε όλες μας τις δουλειές έτσι και σ’ αυτήν, η βάση μας είναι η ποιοτική μουσική.
Το μεγαλύτερο μέρος της αντιπροσωπεύει το ελληνικό τραγούδι… το καλό ελληνικό τραγούδι που περιέχει ποίηση, στοχασμό και αναζήτηση. Ενώσαμε λοιπόν τις δημιουργίες μας μ’ αυτό το τραγούδι για να γράψουμε τις δικές μας χορευτικές ιστορίες.
Επιμένουμε λοιπόν, ελληνικά γιατί, όπως γράφουμε και στο πρόγραμμα «Η τέχνη είναι η ψυχή του κάθε πολιτισμού, το πρόσωπο των δυνατοτήτων του, η έκφραση της αγωνίας του, η συνείδηση της μοίρας του».
Σας παραδίδουμε, αυτό που νιώσαμε και αναζητήσαμε για να πάμε μαζί λίγο παραπέρα, αφού και σεις θα προσθέσετε σ’ αυτό που σας δίνουμε, τη δική σας σκέψη, το δικό σας συναίσθημα.
Δίνουν το παρόν και στο φετινό μας πρόγραμμα μεγάλα τραγούδια μεγάλων συνθετών (που εμείς οι μεγάλοι πρέπει να θυμόμαστε και οι νεότεροι πρέπει να γνωρίσουν). Εκτός από τους μεγάλους Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζηδάκι, ο Γ. Σπανός, ο Στ. Κουγιουμτζής (ο συνθέτης που αγγίζει βαθείς συναισθηματικούς τόνους – τον ονομάζω το βιολεντζέλο του ελληνικού τραγουδιού) αλλά και ο Γ. Σταυριανός (άκουγα από τα φοιτητικά μου χρόνια).
Ξεκινάμε μ’ ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι από το θεατρικό έργο «Η γειτονιά των αγγέλων» σε μουσική του αγαπημένου μου συνθέτη Μ. Θεοδωράκη, που άρεσε πολύ και στα παιδιά! Πάντα και στα πιο ερωτικά και τρυφερά τραγούδια του Μίκη, συνυπάρχει ο κοινωνικός προβληματισμός και η πλατύτερη ματιά.
Ευχαριστώ όλους που συνεργάστηκαν με το Χοροθέατρο (λυπάμαι που μια συνεργασία δε μπορέσαμε να την φέρουμε σε πέρας για ζωντανή μουσική σε 3 – 4 τραγούδια),
ευχαριστώ, όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, και νιώθω ευγνωμοσύνη για τους μεγάλους μας συνθέτες, αυτούς που μας χάρισαν την όμορφη μουσική τους για να ταξιδεύουμε όλοι μαζί.
Βιβή Κοσκοσά 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου