Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η ώρα της μεγάλης απόδρασης



Μετά την πρώτη απόπειρα φυγής με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και ύστερα από επτά μήνες διακυβέρνησης με τους ανεξάρτητους έλληνες, ήρθε η ώρα της μεγάλης απόδρασης  του Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου. 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  αποδείχθηκε ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση η οποία δεν
κυβέρνησε αλλά λειτούργησε με γνώμονα  την καλή σχέση των συνιστωσών της, μη παίρνοντας την ευθύνη λήψεων αποφάσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που οι ίδιοι την έβαλαν.
Όμως δεν κατάφερε ούτε αυτό. Οι μέχρι πρότινος σύντροφοι της μεταλλαγμένης αριστεράς, σήμερα μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον. Άλλοι πηδάνε από το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρώντας στο κόμμα Λαφαζάνη και άλλοι για να γλυτώσουν πάνε σπίτια τους από τώρα, πριν τους τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι τους.
Η χώρα  το επτάμηνο αυτό (κυρίως το καλοκαίρι) έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κλείσιμο τραπεζών, ουρές έξω από τα ΑΤΜs , επιβολή capital controls, χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, κλείσιμο ή μεταφορά έδρας στο εξωτερικό μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών,  κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας αλλά κυρίως ΦΟΒΟ και ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ που έζησε ο καθένας από μας ξεχωριστά.
Οι λανθασμένες επιλογές, οι εμμονές ορισμένων όπως ο Βαρουφάκης, η απειρία και η ανικανότητα οδήγησαν στην καταστροφή μέσα σε μόλις επτά μήνες. Τα ψέματα πολλά, με πρώτο και καλύτερο το σκίσιμο το μνημονίου. Ακολουθούν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά της 13ης σύνταξης και πολλά άλλα.
Εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό με τον πιο καταφανή τρόπο. Το συνονθύλευμα συντρόφων από όλες τις πτυχές της αριστεράς αλλά και του Καμμένου (ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο, όπως έλεγε)  δεν πέτυχε και δυστυχώς για μια ακόμη φορά χαμένος βγήκε αυτός που τελικά όταν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είχε να χάσει τίποτα όπως έλεγε. Η ώρα της απόδρασης του Τσίπρα έφτασε.
Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος Α.Π.Θ.
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. Θα ψηφίσω όποιον απαντήσει ειλικρινά σε πέντε ερωτήσεις: α) Πόσα χρήματα χρωστάμε; β) Που τα χρωστάμε; γ) Από τι τα χρωστάμε; δ) Ποιός φταίει που τα χρωστάμε; ε) Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας υπεύθυνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή