Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Έρπης του Συντρόφου Αλέξη


Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε ένα απόσπασμα στον Ηρόδοτο που περιέγραφε ότι ο Εφιάλτης έβγαλε έρπητα τη νύχτα πριν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ στις Θερμοπύλες, θα μας ήταν περισσότερο συμπαθής; Αν είχαμε την ιστορική βεβαιότητα πως αυτός που άνοιξε την κερκόπορτα, ΔΕΝ έκλεισε
μάτι το προηγούμενο βράδυ, θα έκανε μικρότερη την προδοσία του; Αν ο Σιάντος πριν την υπογραφή της Βάρκιζας ή της διαγραφής του Άρη «δεν ήταν στις καλές του»…
Αλίμονο όμως, η ιστορία ΔΕΝ γράφεται με αν, ΔΕΝ κρίνει προθέσεις ΑΛΛΑ πράξεις. Έτσι και αλλιώς ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων!

Τι συνέβη με τον Αλ. Τσίπρα;
Ας σκεφτούμε τι ΔΕΝ πήγε καλά. Ένας νέος 40άρης πολιτικός, με όλο το μέλλον μπροστά του, άφθαρτος, με ένα κόμμα το οποίο ΔΕΝ είχε κυβερνητικά βαρίδια, ΔΕΝ τον κρατούσαν με σκάνδαλα, ενσάρκωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες!
Και όμως, αυτός ο πολιτικός δικαίωσε το μονόδρομο των μνημονίων, επέτρεψε να υποτροπιάσει ο φόβος απέναντι στους δανειστές, να σηκώσουν κεφάλι στο δημόσιο λόγο όσοι σήμερα ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν μέρος να σταθούν…

Η αλήθεια είναι επαναστατική, για αυτό πρέπει να ειπωθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ
Οι λόγοι της πολιτικής μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε νεο-Μνημονιακό κόμμα είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς που ακύρωσαν το «λεφτά υπάρχουν», έκαναν το Σαμαρά Μνημονιακό, και πολύ νωρίτερα το Πα.Σο.Κ. του ‘81 σε σοσιαλίζουσα παραλλαγή της δεξιάς.
Η πολιτική αφήγηση περί ανίκανων διαπραγματευτών, πουλημένων πολιτικών, προδοτών κ εξαγορασμένων έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Η ίδια η ζωή απέδειξε πως αν ΔΕΝ επιλέξουμε μαζικά κ αποφασιστικά τον εναλλακτικό δρόμο πάνω στα κορυφαία ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, ΔΕΝ μπορούμε να αμφισβητήσουμε το Μνημονιακό οδοστρωτήρα.

Θέλουμε να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Τα ψέματα έχουν τελειώσει και η ζωή απέδειξε πως ΔΕΝ υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια χωρίς:
  • Έξοδο της χώρας από τη μέγγενη του ΕΥΡΩ / Ευρωζώνης. Εθνικό νόμισμα που να αντανακλά ,στο πεδίο της κυκλοφορίας, μια διαφορετικού τύπου οικονομική πορεία.
  • Ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας – Λαϊκής Κυριαρχίας, Ρήξη με τις επιλογές της Ε.Ε. και των Ιμπεριαλιστικών ενώσεων (ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κ.α.).
  • Στάση πληρωμών απέναντι στους δανειστές – μονομερής Διαγραφή του Χρέους.
  • Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων Στρατηγικής σημασίας.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση με έμφαση στις δυνάμεις της εργασίας.


Πως θα γίνουν όλα αυτά;
Η ερώτηση είναι λογική και αναμενόμενη! Το βασικό όμως ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, η τεχνική τεκμηρίωση πάντα έπεται. Δίνω ένα χρήσιμο λινκ για τα άμεσα πιθανά βήματα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Η αλήθεια είναι πως από εδώ και εμπρός όποιος δρόμος και αν επιλεγεί η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον απλό λαό, για τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες κ μαγαζάτορες, για τη ΝΕΟΛΑΙΑ. ΧΡΕΟΣ μας λοιπόν είναι να μην επιλέξουμε το κόστος της υποταγής από φόβο, αλλά τις ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με τις αιτίες και τη μήτρα του κοινωνικού Αρμαγεδδώνα. Οι ερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν μια πρώτη μέτρηση αν θα δώσουμε τη συγκατάθεση μας για μια ΝΕΑ αντιλαϊκή επέλαση ή αν θα συνεχίσουμε το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου ως το ΤΕΛΟΣ.

Τζώτζης Βασίλης

1 σχόλιο:

  1. Ti να σου κάνει ο Τσίπρας η εξουσία είναι γλυκιά πήρε το οχι και το έκανε ενισχυμένο ΝΑΙ άσχετα τι έλεγε νωρίτερα βέβαια τον τιμώρησαν οι δικοί του τον Θεατρίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή