Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο Τύπου των "Ανοιχτών Οριζόντων"

Με την υπ. αριθ. 54/2014 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμυνταίου εγκρίθηκε το Σχέδιο Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου Αμυνταίου, όπως αυτός συντάχθηκε
από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμυνταίου.
Με την υπ. αριθ. 232/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου εγκρίθηκε η παραπάνω υπ. αριθ. 54/2014 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμυνταίου.
Η παραπάνω απόφαση ακυρώθηκε με την υπ. αριθ. πρωτ. 57140/2173/2014 Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν της από 25-08-2014 προσφυγής του κ. Θεοδωρίδη Κων/νου του Νικολάου.
Το θέμα ψήφισης νέου Κανονισμού Ύδρευσης συζητήθηκε κατόπιν αίτησης όλων των συμβούλων των «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» την 23η Απριλίου 2015.  Η Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδωρίδη γι άλλη μια φορά το καταψήφισε υποσχόμενη ότι θα φέρει αυτή σχέδιο κανονισμού προς ψήφιση.
Παρά τα παραπάνω κι ενώ διανύουμε ήδη τον 13Ο μήνα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, από την εγκατάσταση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια για την σύνταξη, έγκριση και ψήφιση Κανονισμού Ύδρευσης.
Με νέα αίτησή μας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου ζητούμε την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Σχεδίου Κανονισμού Ύδρευσης που ήδη έχει εγκριθεί με την υπ. αριθ. 54/2014 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμυνταίου.
Με την ίδια αίτησή μας εισάγαμε και δύο άλλα σοβαρά για τον Δήμο μας θέματα:
- Την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με προσθήκη ρητής πρόβλεψης της συμμετοχής των δημοτών προκειμένου να διασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξάρτητα από την βούληση και διάθεση της εκάστοτε πλειοψηφίας και του εκάστοτε προέδρου.
- Την επαναφορά των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. και της Δ.Ο.Υ. στον χώρο του Δημαρχείου Αμυνταίου που λειτουργούσαν μέχρι πρότινος καθώς και η αναζήτηση χώρου για την μεταφορά του ΚΕΠ σε σημείο πλησιέστερο με το Δημαρχείο και εντός του κεντρικού ιστού της πόλης του Αμυνταίου. Η επαναφορά των υπηρεσιών αυτών κατά τον παραπάνω τρόπο θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών του Δήμου Αμυνταίου και θα βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία που υφίστανται με την παρούσα κατάσταση.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκάλεσε ως όφειλε Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 9-10-2015 άλλα εισήγαγε 14 θέματα προς συζήτηση πριν από τα παραπάνω αιτούμενα.
Βέβαια για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησαν την ίδια μεθόδευση προκειμένου τα θέματα αυτά να συζητηθούν αργά το βράδυ έτσι ώστε να διασφαλίσουν την απουσία δημοτών. Το ίδιο είχαν πράξει και σε προηγούμενη αίτησή μας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος και η παράταξή του συνεχώς επικαλούνται την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενώ ταυτόχρονα προβαίνουν σε αστείες μεθοδεύσεις προσπαθώντας να «θάψουν» μείζονος σημασίας θέματα για τον Δήμο μας.
Η επίκληση της διαφάνειας από τον σημερινό  Δήμαρχο και την πλειοψηφία αποτελεί άλλοθι και προκάλυμμα που έρχονται σε αντίθεση με την καθημερινή πρακτική τους.
Οι πράξεις του κ. Θεοδωρίδη και της παράταξής του κάθε άλλο παρά προωθούν και συμβάλλουν στη διαφάνεια.
Η αδιαφάνεια είναι εργαλείο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η διαφάνεια συνυπάρχει με το συλλογικό και το δημόσιο όφελος, με το όφελος της κοινωνίας.
Μετά από την παραπάνω αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καλούμε τον κ. Δήμαρχο και την πλειοψηφία να γνωρίσουν ευθέως, σ’ εμάς και όλους τους δημότες:
ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ; Ή ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ «ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ»;
ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ; Ή ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ;
ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ; Ή ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ;
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ; Ή ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλη η ομάδα των «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των συνδημοτών μας.
Καμιά μεθόδευση δεν θα μας εμποδίσει να λέμε την  αλήθεια.
Η αλήθεια πάντα θα λάμπει και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κλειστές πόρτες.
Κάθε προσπάθεια του κ. Θεοδωρίδη και των ημετέρων του, να υπονομεύσουν το ρόλο μας, και να κοροϊδέψουν τους συνδημότες μας θα πέφτει πάντα στο κενό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου