Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας απέσπασε «Το Μεγάλο Βραβείο» στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Η Ιστορία του Σχολείου μου»

Στα πλαίσια της τελετής Βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού με θέμα: «Η Ιστορία του Σχολείου μου», τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και πραγματοποιήθηκε στις
21 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης, το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας απέσπασε «Το Μεγάλο Βραβείο» στην κατηγορία των ομάδων των Γυμνασίων που έλαβαν μέρος σε αυτή την εκπαιδευτική δράση.
Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθέατρου, παρουσία πολιτικών εκπροσώπων, καλλιτεχνών, των ΜΜΕ και των εκπροσώπων των σχολικών μονάδων, η προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.ΕΠ.Θ Κατερίνα Χαριοπολίτου και η πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή, αναφέρθηκαν στους στόχους και τους σκοπούς αυτών των δημιουργικών μαθητικών δράσεων. Ο τίτλος του θέματος «Η Ιστορία του Σχολείου μου» αποτέλεσε το έναυσμα για την τεράστια συμμετοχή και το ενδιαφέρον που απέδειξαν οι μαθητικές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως λόγω του ειδικού περιεχομένου το οποίο αναπτύχθηκε με βάση το Ιστορικό, Πολιτισμικό και Κοινωνικό υπόβαθρο της κάθε περιοχής.
Στη τελετή βράβευσης παρευρέθη επταμελής επιτροπή που ορίστηκε από το σχολείο, ο κ. Ταμουτσέλης Νικόλαος παρέλαβε το βραβείο εκπροσωπώντας το σχολείο και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας ως υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων.
Στο εκπαιδευτικό ντοκυμαντέρ συμμετείχαν οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, Τραϊτση Αγγελική, Τσώνα Αθηνά και Χάντζιου Γεωργία.
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Αφήγηση : Μπίσαλας Κωνσταντίνος.
Επεξεργασία Ήχου – Εικόνας – Μοντάζ: Πουγαρίδης Απόστολος.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους :
Καρατζά Ιωάννη Προϊστάμενο του Γ.Α.Κ. Φλώρινας, τους Μεκάση Δημήτριο, Βογιατζή Αθανάσιο και Κουνά Γιώργο, για την πολύτιμη βοήθεια στη διάθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού που ανήκει στην κατοχή τους.
Επίσης βοήθησαν στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού Ντοκυμαντέρ οι:
Βασιλειάδου Πηνελόπη, Φιλόλογος
Δούκα Ελένη, Βαλκανολόγος
Κούλης Λαέρτης, Μουσικός
Ταμουτσέλης Νικόλαος ΠΕ08, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Φλώρινας και εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Η συνεργασία των μαθητών με τις ομάδες των εκπαιδευτικών υπό τον συντονισμό του υπευθύνου εκπαιδευτικού του προγράμματος κ. Κων/νου Μπίσαλα, αποτέλεσε το έναυσμα για την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών στόχων που είχε αρχικά θέσει η συγκεκριμένη μαθητική προσέγγιση του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας και είναι η απαρχή για να αξιοποιηθούν μελλοντικά και άλλοι εκπαιδευτικοί στόχοι.
Πολλές ευχαριστίες στους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας του σχολείου.
Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας
Ιωάννης Φωτιάδης.



1 σχόλιο: